Петък следобед, денят преди големия ден, а тълпите са на плажа в Борнмът, като се възползват максимално от слънцето и пясъка. Децата вършат хокейската кока-кола в бандата, Хари Рамсден се радва на процъфтяваща търговия с риба и чипове, а крясъците на търсещите тръпка изпръскват, когато се спускат по кабела с цип между кея и плажа.

“Аз седя тук, гледайки от прозореца си и виждам брега на морето”, казва Марк Криб, собственик на “Урбан Гилд”, който управлява ресторанти и хотел. – Има колиби в калифорнийския скиор, училищата за плуване, сърфистите. Тя има енергия и енергия, за която повечето хора не знаят. ”

Cribb е един от предприемачите на Борнмът, които извличат максимална полза от непосредствения Bet365 спортното залагане вход на града в голямото време.Дебютът на Американския футболен отбор на Борнмут в премиерския мач в събота ги превърна в най-новото зрелище, за да преживеят съня – дори ако загубиха 1-0 от Астън Вила. Но не става въпрос за футбола.За мнозина, които живеят, работят и учат в Борнмът, става дума за следващия етап в развитието на морския град, за завладяване на вниманието, за да се подчертае малък град на южния бряг с високи амбиции. “Bournemouth е които се движат от място, където хората са дошли да умрат – или да построят пясъчни плата – на място, което ще бъде на върха на творчеството в 21-ви век “, казва Дерик Нюланд, художествен ръководител на Pavilion Dance South West, точно срещу главния кей на града. “Има истинско усещане, че градът е в движение, което е доста хубава фраза за нас, защото танцът е за движение.” Newland похвали визията на съвета, който предложи на компанията дом. “Съветът пусна £ 3,2 млн. Преди пет години”, казва той. “Те признават, че това са културните маркери, които изваждат нова самоличност.Това е истинска възможност, ако съветът е достатъчно смел и се разхожда на вълната, която футболният клуб ще донесе. ”

Вълната на ездата има нещо смесена история в Борнмът. Преди шест години съветът инвестира в изкуствен риф на разтояние Boscombe, на миля източно от центъра на града. Намерението беше да се съживи една потиснатост. Не е планирано. “Беше малко катастрофа”, казва Криб. – Вероятно това някъде се е отклонило от Франция. Тя не е работела, но е свършила работата си като катализатор за развитие. ”

Bournemouth изглежда буйства в регенерация; дори и населението е необичайно младо, със средна възраст 34 години да остане същото за следващите 20 години.Ако има индекс на просперитет, Борнмът е на или близо до върха и разполага с множество компании със сини чипове, които го наричат ​​”дом”: групата за финансови услуги на JPMorgan и застрахователите Артър Дж. Галахер, LV и Ageas. Ръководителят на икономическото развитие на общинския съвет, Крис Шефърд, е въодушевен от потенциала. “Сега е времето на Борнмът”, казва той, седнал на слънце пред офисите на съвета. “Мисля, че има нещо за разказване на историята чрез бизнеса за това, което това място може да предложи.” Отвъд кафенетата и баровете, крановете и твърдите шапки, които са традиционните показатели за регенерация, по-голяма сила е работа в Борнмът.Matt Desmier провежда годишното събиране на Силиконовата плажна ивица, фокусна точка за амбициите на града да бъде не само един от различни игри Bet365 водещите цифрови центрове в страната, но и в света, подсилен от доклад на Tech Nation тази година, нареждайки Bournemouth като най- развиващ се град в цифровата икономика. “Съветът има визия да бъде един от 20-те глобални цифрови центъра до 2020 г.”, казва той. – Това е много амбициозно, но знаеш ли какво? Стреляй за луната. “Дезмиер установи, че в Санта Моника, Калифорния, имало още едно събиране на Силиконовия бряг, и взел себе си и 20 от своите кохорти, които да ги посрещнат. “Можехме да видим синергията между това южно калифорнийско виене и това, което имаме тук”, казва той. “Хората в Санта Моника наистина се интересуваха от това, което правихме, но биха казали:” Борнмът?Къде е това? “Казах, че сме като теб, ние сме цифров хъб в сянката на нещо по-голямо, в случая Силиконовата долина и в нашия Лондон. Казах им, че Борнмът е като предградие на Лондон – ние сме лондонското крайбрежно предградие. “Facebook Twitter Pinterest Bournemouth’s main pier. Снимка: Adrian Sherratt Той изброява някои от 400-те цифрови агенции, които се намират в района на Борнмът – “това е един за всеки 1000 души”, казва той – Amuzo, създателите на компютърни игри Lego, 3 Sided Cube , Redweb, Thinking Juice.

Desmier има визия. “Искам да създам глобална общност от Силиконови плажове, тези места, които живеят в сянката на някъде другаде, глобална общност на също така. Тук имаме възможност.Трябва да се възползваме максимално от това и аз лично ще се възползвам максимално от него. “Анди Мартин, действащ редактор на Bournemouth Echo, живее в града 25 години. “Това беше следващата стъпка за Борнмът”, казва той за успеха на футболния отбор. “Има две големи хотели, които се строят, има много строителство, университетът има огромна репутация и Flybe току-що се е преместил в летището. Градът се променя от признанието. “Джим Креган олицетворява отпуснатия сърфист пич, възбуждащ предприемачески дух на Борнмут. Със сестра си Сузи той пусна лъскавото кафе на Джими, проста концепция – малки картонени кутии с ледено кафе, което го направи огромна, а ако не и вече, скоро ще бъде в магазин близо до вас.Кригън звезди в собствения си филм за реклама, свободна обиколка на хип-хоп видеоклипове в началото на 90-те години, пълна с любопитен рап за продукта (“Дръж си брадичката нагоре!”), Моторна лодка, герой и неговите хомии, “Борнмът има за това калифорнийска плажна алея”, казва Креган над студено кафе в кафене “Южно крайбрежие” Пещера. “Когато е добре, това е ненадминато. Това наистина е наистина страхотно. ”

Той обаче не купува репутация за футбол.

” Ние наистина обичаме бизнеса тук и това няма абсолютно нищо общо футбол “, казва той. “Лично аз не мисля, че футболът има голям ефект.Единственото, което значи, е, че в града ще бъдат внесени десетки хиляди души. Ти си или откъм плажа, а ти харесваш и харесваш външния начин на живот, или си на футболната страна. “Изисквания към славата