Az IAAF 214 tagszervezete a 20 éven belüli első különleges kongresszuson szavaz a Coe reformcsomagjáról. Egy jobb irányítási struktúrát, a sportolók nagyobb képviseletét, a nemek közötti egyenlőséget és egy független integritási egység létrehozását szeretné megvalósítani.

A Coe tervei egy része azt jelenti, hogy az elnök és az IAAF tanács nem Bet365 mobil sportfogadás fog többet szolgálni 12 évnél régebben.

Bolt, aki idén 100 méteres és 200 m-es címeket védett Rio-ban, üdvözölte az idén az atlétikát sújtó dopping-botrányt.

“Tudom, hogy Seb Coe átláthatóbbá teszi a pályát és a médiát, hogy mindenki láthassa, mi történik, és senki sem tudja teljes mértékben irányítani, mondta.

„Ez egy nagy lépés, ez egy merész lépés IAAF elnökének, hogy nyitva legyen.Ez is segít a sportban, így az emberek jobban érezhetik magukat, és jobban bízhatnak a sportban. Néhány merész mozdulatot tesz. ”„ Nem vicc ”- Usain Bolt a Borussia Dortmunddal folytatott edzéshez Tovább . A Mo Farah és David Rudisha mellett jelölték meg, és a díjat – amelyet már többször nyert meg – Coe nyerte el pénteken. . Ayana a 10.000 méteres bajnok volt Rioban, és az 5.000 m-es bronzot is biztosított.A kanadai Rio 200m ezüst és 100 méteres bronzérmes, Andre De Grasse nevét az év hím felemelkedő csillagának nevezték el, a belga Nafissatou Thiam, a brazíliai játékok Magyar sportfogadás heptathlonbajnoka, aki a női díjat elnyerte.

Az amerikai Harry Marra, aki nyáron vezette az Ashton Eatonot a második egymást követő olimpiai aranyra, díjat kapott az edzői teljesítményért, míg az elnöknek az atlétika nagy szolgálatát elismerő díját Tegla Loroupe-nak, a menekült szakácsának küldöttségének elnyerte. Rio olimpiai csapat.